groep 1 t/m 8
Voorwerpen bewegen uit zichzelf over tafel, een leerling verdwijnt in de grond en speelgoed komt tot leven.
Leerlingen maken hun eigen animatie waarin ze gebruik maken van verschillende technieken: Cut-out (met papier), Pixelation (met mensen) of met diverse voorwerpen.
groep 5 t/m 8
Camera klaar? Acteurs klaar? Actie!
De leerlingen filmen als echte professionals door gebruik te maken van camerastandpunten, beeldkaders en diverse shots.
Na het bedenken van een script maken ze hun korte film op diverse locaties in en om school. Hierbij kunnen ze aansluiten bij een schoolthema of lesonderdeel, wat het leren zowel creatief als
betekenisvol maakt.
groep 1 t/m 4
Het 'leren kijken' centraal. Wat zie je op de foto, waar staat de camera, hoe is het licht? Leerlingen maken foto's van elkaar en de omgeving en maken kennis met fotografie.
Bij groep 5 t/m 8 gaan de leerlingen actief aan de slag met fotografie. Standpunten, beeldkaders, compositie en belichting worden besproken waardoor zij begrippen uit de fotografie leren toe te passen.
groep 1 t/m 8
Leerlingen maken kennis met geënsceneerde macrofotografie door kleine mensfiguren te fotograferen. Zij maken zelf een decor of zoeken een passende omgeving waarin de poppetjes de hoofdrol spelen.
Groep 5 t/m 8
Bij de fotografische truc ‘geforceerd perspectief’ wordt er met waarneming gespeeld. Door de positie van mensen en voorwerpen ten opzichte van elkaar op een bepaalde manier te rangschikken en te fotograferen, ontstaan optische illusies.
Groep 5 t/m 8
In deze workshop maken leerlingen hun eigen boektrailer. Hoe maak je een boektrailer die uitnodigt om te lezen? Welke camerastandpunten gebruik je hiervoor? Op welke manier pas je beeld en korte teksten toe in de montage? De filmdocent begeleidt de leerlingen in het proces van filmmaken. Na afloop zijn er verschillende trailers van een boek.
groep 5 t/m 8
Leerlingen brengen een boek tot leven door het maken van een animatiefilm. Wat doet de hoofdpersoon, wat gebeurt er en hoe loopt het af? Naast het vormgeven van een verhaal, leren zij de techniek van het animeren.
groep 5 t/m 8
Wat vond jij de spannendste, leukste of mooiste scène uit een film of boek? En hoe zou jij dat kunnen verfilmen? Leerlingen leren na te denken over een scène uit een boek. Zij leren geschreven taal in beeld om te zettten en krijgen filmttechnieken aangereikt. In de montage leren zij keuzes te maken. De leerlingen vertellen kort over het boek en de gekozen scène en vertonen hun film waarbij zij leren presenteren.